Dit is GEENSTIJL oops, nee, GAYSTIJL !
RSS icoon Email icoon
 • Gay Nieuws 21 June 2012

  Geplaatst op juni 21st, 2012 administrator Geen reactie
  • Vera Bergkamp stopt als COC voorzitter
   Vera Bergkamp is kandidaat-Kamerlid voor D66. Zij treedt daarom op korte termijn terug als voorzitter van COC Nederland en zal vanaf donderdag 21 juni geen publieke optredens meer voor het COC doen.

   D66 bevestigde donderdag dat Vera Bergkamp op de concept-kandidatenlijst staat voor de Tweede Kamerverkiezingen van 12 september.

   Vera Bergkamp is voorzitter van COC Nederland sinds juni 2010. Da…

  • Vera Bergkamp gaat landelijke politiek in
   Vera Bergkamp gaat voor D66 de Tweede Kamer in. De voorzitter van COC Nederland staat op een hoge plaats van de lijst voor de landelijke verkiezingen van 12 september. Zij treedt daarom op korte termijn terug als voorzitter van het COC en zal vanaf vandaag geen publieke optredens voor de …
  • Holebi’s en transgenders schatten stereotypen zwaarder in dan scholieren
   Bij een bevraging bleek dat scholieren lgbt’s (holebi’s en transgenders) minder vaak negatieve kenmerken toedichten dan lgbt’s verwachten. Scholieren benoemen homo’s wel vaak stereotiep als ‘ijdel’, ‘vrouwelijker’, ‘gevoeliger’, ‘modewust’ en ‘bevriend zijn met meisjes’, terwijl ze lesbiennes zien als ‘mannelijke’, ‘kortharige’ vrouwen die ‘geen rokken willen dragen’. De ondervraagde holebi’s en transgenders verwachtten echter dat homo’s worden gezien als ‘ontrouwe’, ‘oversekste’ ‘mietjes’ met een ‘obsessie voor anale seks’, en lesbiennes als ‘mannenhatende’, ‘lelijke’ ‘butchen’, die ‘geen man kunnen vinden’ en ‘geen echte seks hebben’.
  • Homofoob Uganda verbiedt ngo’s
   Uganda (of Oeganda) verbiedt 38 non-gouvernementele organisaties (ngo’s), omdat ze ‘homoseksualiteit promoten’. Dat heeft de Ugandese minister van Ethiek gezegd. Hij zegt ‘bewijzen te hebben dat de organisaties geld uit het buitenland krijgen om homoseksualiteit te verspreiden.’ Om welke ngo’s het gaat, zei hij er niet bij. Afgelopen maandag gaf hij nog het bevel een […]

  Laat een bericht achter