Dit is GEENSTIJL oops, nee, GAYSTIJL !
RSS icoon Email icoon
 • Gaylive.be

  Roemeens referendum tegen homo-huwelijken gaat begin oktober door.

  Op 6 en 7 oktober kunnen de Roemenen zich in een referendum zich uitspreken tegen het homo-huwelijk. De stemgerechtigden kunnen dan laten weten of ze voorstander zijn om de huidige genderneutrale huwelijkswet, waarin sprake is van echtgenoten, te veranderen in een wet waarin er specifiek staat dat een huwelijk een unie is tussen een man en een vrouw.
  Gepost: September 19, 2018, 6:00 pm

  Tiener gearresteerd die aanslag wilde plegen op Duitse homo-dancing

  De politie van Frankfurt heeft een zeventienjarige jongen gearresteerd die een bomaanslag plande op een homo-dancing en een katholieke kerk. De eerder deze maand gearresteerd jongen verscheen voor de onderzoeksrechter die zijn aanhouding verlengde.
  Gepost: September 17, 2018, 1:27 pm

  Regenbooghuis Limburg zoekt wol en breiers voor Wereld Aids dag actie

  Het Regenbooghuis van Limburg wil op Wereld Aids dag (1 december) uitpakken met een stunt en het regenbooghuis verbinden met de Grote Markt van Hasselt met een gigantisch gebreid lint. Daarom hebben de vrijwilligers een oproep gelanceerd naar breiers en bollen wol.
  Gepost: September 14, 2018, 10:00 am

  Roemeense Senaat schaart zich achter referendum dat homohuwelijken moeten verbieden

  De Roemeense Senaat heeft zich met grote meerderheid achter een burgerinitiatief geschaard om het homo-huwelijk in de toekomst te verbieden in het land. De organisatie Coalitie voor de Familie slaagde erin om drie miljoen handtekeningen te verzamelen om een referendum af te dwingen die het homo-huwelijk onmogelijk wil maken.
  Gepost: September 12, 2018, 11:00 am

  India haalt homoseksualiteit uit de strafwet

  Gepost: September 7, 2018, 12:00 am

  Maleisische staat wil stokslagen voor homoseksuelen invoeren

  Politici uit de Maleisische staat van Pahang denken erover na om stokslagen voor homoseksuelen te legaliseren. Afgelopen maandag kregen twee vrouwen stokslagen in de conservatieve deelstaat Terengganu nadat ze vorige maand veroordeeld waren door een rechtbank omdat ze door de shariapolitie betrapt waren terwijl ze seks hadden in een auto.
  Gepost: September 4, 2018, 8:00 pm

  Doodstraf voor moordenaar die homoseksuelen een schande voor de mensheid noemt

  Een 32-jarige Amerikaan, die homoseksuelen omschreef als een schande, heeft de doodstraf gekregen voor de moord op een homekoppel in 2010. Peter Avsenew werd vorig jaar al schuldig bevonden voor de moord van Kevin Adams en Steven Powell in Wilton Manors in 2010 maar kreeg nu pas zijn straf te horen.
  Gepost: August 30, 2018, 6:00 am

  Recordaantal inzendingen voor Holebikort wedstrijd

  De jury van de kortfilmwedstrijd Holebikort gaan enkele drukke maanden tegemoet want ze moeten voor de start van het Holebifilmfestival van Vlaams-Brabant maar liefst 165 kortfilms met een holebi-of transgenderthema uit 31 landen bekijken en beoordelen. Dat is meteen een record. Ook het aantal steden dat meedoet wordt uitgebreid met Roeselare,Geel en Hasselt als nieuwkomers. De volledige lijst van steden en gemeenten wordt binnenkort bekend gemaakt.
  Gepost: August 29, 2018, 1:00 pm

  Video:Voor de mannen duikt de homo-geschiedenis in

  Vanaf volgende week is de driedelige documentaire Voor de mannen op Canvas te zien. Daarin praat Xavier Taveirne met de eerste generaties mannen die zich in Vlaanderen durfden te outen als homo. Het is een aangrijpende en vaak ook onthutsende reeks geworden met verhalen over liefde, strijd en pijn, en het taboe van het homo zijn in minder tolerante tijden.
  Gepost: August 29, 2018, 10:00 am